Viktigt att välja rätt lösningar

Som kvinna och som egenföretagare är det viktigt att välja rätt lösningar för sitt företag, och detta både när det kommer till it och till telefoni. Något att minnas är till exempel att storföretagen inte alla gånger är de bästa att välja bara för att de är stora på marknaden – det var något som många tydligt fick känna av när Telias nät krånglade nyligen.

Att välja att få sina it- och telefonilösningar från väletablerade och stora företag såsom Telenor och Telia är inte alla gånger de bästa att göra. Istället kan det vara bra att skaffa sina telefonilösningar från Uno Telefoni eller någon annan mindre aktör då dessa ofta har bättre koll på vad de levererar och ser till att sina lösningar fungerar för kunderna. Det är mer än vad man kan säga om just Telia. Nyligen drabbades nämligen telefonijättens företagstelefoni av ett omfattande växlingsfel, som påverkade stora delar av deras kundkrets. Vad bland annat Sveriges Radio skriver så drabbades både Länsförsäkringar, Jämtkraft och lokaltidningarna i det drabbade området. Växelfelet gjorde att man varken kunde ringa eller ta emot samtal och de samtal som väl kunde genomföras blev avbrutna – och det är saker som verkligen påverkar en som företagare. Så när det kommer till att välja leverantör är det sådana här saker man ska tänka på för det är viktigt att välja rätt lösningar.

Även Microsoft dödförklarar sin företagstelefoni

Ett annat exempel på när det är bättre att välja mindre aktörer för sina lösningar är Microsoft. Företaget hade länge högtravande planer på att fokusera sin telefonförsäljning mot företag med olika lösningar, men pengarna kom inte in skriver ComputerSweden. Därför har man nu valt att dödförklara hela den idén och det är inte så konstigt med tanke på hur lite telefoner och olika lösningar som faktiskt såldes. Enligt tidningen ska man ha sett en nedgång med hela 99 procent från samma tid förra året, så Microsoft har liksom bara gått back på denna idé.

Hur ska man välja rätt lösning då?

Så när det kommer till att välja rätt lösningar till företaget finns det en hel del att tänka på. Speciellt som storföretagen uppenbart misslyckas i att leverera. Men tur är väl då att svenska regeringen nu vill satsa på att förenkla för egenföretagarna i landet. I en artikel i Dagens Industri skriver man till exempel om hur Socialdemokraterna både vill göra det enklare att driva företag, förbättra kommunikationerna och få fram fler vägar till jobb. Och vad är det då man lovar? Just när det kommer till telefoni och it säger politikerna att vi vid år 2025 ska ha sett till att hela landet har tillgång till snabbt bredband, något man ska lyckas med genom att fortsätt att satsa på en kraftfull utbyggnad av fast, mobilt bredband och telefoni. Hur man menar att man ska förenkla för egenföretagare handlar dock främst om att man vill göra det billigare att anställa, lättare att hitta finansiering och se till att även småföretagare omfattas av de olika trygghetssystemen som finns – men mer konkret än så specificerar man inte, vilket heller inte är ovanligt för politiker. Så när det kommer till att välja en lösning för sitt företag som egenföretagare finns egentligen bara en sak att tänka på idag: att välja en lösning från en leverantör som man känner attt man litar på, som man har en god kontakt med och som har tekniker som kan stå till tjänst utifall att något någon gång skulle krångla.