Teknikprylar påverkar oss mer än vi tror

Vi påverkas mer än vad vi tror av våra tekniska prylar. Om något är i dåligt skick och behöver lagas, går sönder eller liknande upplever många stress kring det och en del kan faktiskt bli riktigt ledsna.

Framförallt är det prylar som uppkommit i och med samhällets digitalisering som påverkar oss på känslonivå. Teknikprylar har blivit en naturlig del av dem moderna människans liv och det är för många svårt att tänka sig hur man skulle kunna leva utan vissa saker. Digitaliseringen och utvecklingen av bland annat mobila enheter av olika slag är på många sätt och vis fantastisk, men tyvärr har den också fört med sig vissa nackdelar. I Göteborgsposten skriver man om att den nya teknologin kan i många fall kan bli för mycket för människan att hantera, men att vi samtidigt har den att tacka för möjligheterna till en helt ny spridning av kunskap världen över. Dock har mobilberoende, spelberoende, och missbruk av sociala medier idag blivit vanligt rotade uttryck. Skador som musarm, mobilnacke och synfel kan uppkomma av fel och för ofta förekommande användning av mobila teknikenheter som datorer, paddor och smartphones. Men tekniken kommer förmodligen inte kommer att försvinna, utan snarare tvärtom – utvecklas ännu mer, vilket gör det extra viktigt att lära sig hantera den med måtta.

Om mobilen går sönder eller försvinner

Många tycker att deras mobiltelefoner är som små assistenter. Apples framgångssaga sträcker sig till starten av smartphones utveckling som är en av de största utvecklarna av mobiltelefoner. Men det finns såklart många andra bra märken att vända sig till, det gäller att testa sig fram till vad som passar en bäst. Hursomhelst, om mobiltelefonen går sönder finns det några tips att ha i åtanke för att inte låta tekniken ta över våra liv helt och hållet:

  • Bli inte ledsen – teknik går att ersätta
  • Plocka ut minneskort och se om det går att överföra innehåll till datorn
  • Skjut inte upp att laga telefonen – det finns iphoneservice som fixar det snabbt och till bra pris
  • Få inte panik för att du inte kan ringa eller smsa för tillfället – använd datorn för att skriva meddelanden eller varför inte överraska personen man vill kontakta med ett gammalt hederligt besök?
  • Allt löser sig – ta inte så hårt på det