Ställ höga krav på er kundservice

Det är viktigt att man som företag satsar på att ah en riktigt bra kundservice, både när det kommer till fysiska möten och telefon/mailkontakt. Ställ höga krav på er kundservice för att nå affärsnytta genom nöjda kunder.

Många företag har riktigt bra kundservice, men tyvärr är det ofta så att många, till och med stora framgångsrika företag, har riktigt usel kundservice. Här får du tips kring hur man kan förbättra sin kundservice och exempel på bra sådan att ta efter.

Låt inte kunderna stå i telefonkö

En viktig del av kundservice är faktiskt hur man sköter kundsamtal. Det gäller att skaffa en bra växel, såsom mobil växel från https://www.cellip.com/365-mobil-vaxel/ exempelvis. Annars riskeras felkopplingar, långa telefonköer och annat som gör kunder irriterade. Det är något som drabbat vårdguiden, som inte lyckas hänga med i hur många som faktiskt ringer till dem, och att många ringer helt i onödan.

“En del personer ringer till exempel in för att be om telefonnummer till andra vårdinstanser, istället för att söka information på webben”, skriver SVT om Vårdguidens situation.

Fler sätt till nöjdare kunder

Det finns såklart andra sätt att förbättra sin kundservice på. Bra kan vara att kolla på och ta inspiration av företag som lyckats på den fronten. I en artikel från Breakit kan man läsa om att the Body Shop, Euronics och Colorama är tre sådana företag.

Annat som man kan göra är att lära medarbetare hur de ska agera mot kunder och chefer också för den delen. Sätt upp en tydlig policy. Genom att Ha rätt mentala inställning, vara vänlig, lyssna på kunden, hålla löften, fråga frågor, sälja på rätt sätt och prisargumentera på ett bra sätt kan mankomma långt, skriver Driva Eget.