Skydda mobiltelefonen

Den som har en mobiltelefon har säker varit med om att den lagt av eller gått sönder. Mobiler är nämligen ganska så sköra och när man har med dem var man än går, är risken stor för en olycka.

På nt.se kan man läsa att vinterns kyla kan påverka våra mobiltelefoner på olika sätt. Ett flertal undersökningar har gjorts kring mobiler och kyla och i dessa konstateras det att mobilernas prestanda försämras gradvis som temperaturen blir kallare och kallare. Vid 20 minusgrader börjar de flesta smarta mobiler få mörkare och mörkare skärmar och vissa mobilmodeller börjar få krångligt batteri. Vid 28 minusgrader kraschar de flesta mobiler och behöver laddas för att startas om. Även om det främst är batterierna som påverkas av kallt väder, kan låga temperaturer också innebära att glasdelarna blir känsligare och att de i värsta fall spricker. Det bästa sättet att skydda sin mobil i kylan är att ha den så nära kroppen som möjligt.

Skydda mobilen

Det är dock inte bara kylan som mobilen måste skyddas från. Den måste även skyddas mot stötar och fall. Detta gör den bäst med hjälp av ett mobilskal eller fodral. Köp mobilskal från Phonelife eller en annan återförsäljare och försäkra dig om att din mobil är säker när olyckan är framme. Har man inte ett skydd i form av ett skal eller fodral kan det i värsta fall bli så att mobilen går sönder och inte går att laga. Många av de olyckor som mobilerna råkar ut för kan man dock få åtgärdat hos en reparatör. Läs mer. Men det är i precis alla fall dyrare än att köpa ett skydd från allra början.

Mobilladdaren går sönder10142776-smartphone-locked-shows-web-protect-and-unauthorized

Har man det rätta skyddet behöver man alltså inte oroa sig över att ens mobiltelefon går sönder. Då kan man istället lägga fokus på att hålla laddaren hel. Det är nämligen också en ganska så stor risk att den pajar. Det finns ett gäng tricks som man kan ta till för att hålla den från att gå sönder. I Expressen kan man läsa dessa och några av dem är:

  • Använd pennfjädrar som förstärkning av sladden.
  • Vira upphettade skosnören kring sladden.
  • Skydda sladden med tråd som du virar kring den.