Kvinnor kan!

1778095-super-woman-mother-cartoon-with-yellow-backgroundDet här med att kvinnor behöver en händig man i sin närhet känns så förra året. Ett Protexus Villalarm och en bra verktygslåda så är vi både säkra och har resurser om något skulle behöva lagas i våra hem. För vad är det som män kan och som kvinnor inte skulle kunna klara av? Och varför lever dessa stereotypa roller kvar i vårt samhälle? Kvinnor kan! Och det är när vi börjar få ett mer jämställt samhälle som männen nu börjar vackla. Ja, det är en sak att känna sig trygg i sin egen borg, men vi har fortfarande mycket att göra när det kommer till arbetslivet.

Våga visa vägen

Kvinnor måste våga visa vägen för andra kvinnor, och män måste våga släppa in kvinnor. När IKEA ska nyanställa så är jämställdhet den viktigaste ingrediensen för att få fram bästa resultat. Det är ett självklart, kan det tyckas, viktigt steg mot en bättre värld för det mänskliga släktet. Men mycket handlar om att kvinnor måste inse att de är inte dem som står bakom den där framgångsrika mannen och håller upp, utan bredvid honom på lika villkor. Först när vi gör det så kan utvecklingen snabba på framåt. För visst kan kvinnor! Vad som kan vara vettigt är att ta kontrollen över situationer som förut varit mer mansdominerade. Det är en mix av intresse och ett jävlaranama i form av att man själv ska byta glödlampa, laga TVn till att byta ett pysande däck.

Ja, kvinnor kan! Du kan! Och det viktigaste av allt är att du aldrig ska känna dig rädd eller misslyckad och att du i ditt hem ska komma hem och kunna ladda batterierna. Så, bor du ensam så trygga ditt hem med ett larm och känn dig trygg – utan att behöva ha en man (som säkert är mer rädd än vad du är) i din närhet.